Ицо Хазарта с ново видео за модерния български рап и политика, Местан – тъпанар

С огромно удоволствие изслушах последното парче на Хазарта. Шокиращо добре е уловил духа на държавата България в средатана на 2014-та година.
Парчето, като цяло е осмиващо чалгата – в политиката, в музиката, в бизнеса, в псевдо-студентския живот. На пръв поглед лекия текст със силен диалект е изпълнен с метафори и препратки, които хвърлят в дълбок размисъл. На първо слушане, през цялото време имах усещането за дежа-вю. Има връзка със старите парчета на Ъпсурт от албума “Боздуган” от края на 90-те години. Тъпото в цялата история е, че България с бясна сила върви към времената на битаците и борцата, а простотията и русофилията гонят зад граница и малкото останали с мозък в главата. Има силен бъзик с кинтите от въртележката, които ги прибира мутрата – олицетворение на бизнеса в държавата.
А на края… е края е просто разкошен с неадекватното изказване на оня бивш СДС-ар и сегашен ДПС-ар – Местан, по повод назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
Mestan-DPS-SDS
Местан откровено е наречен тъпанар, което споделят голяма част от малкото нормалните хора в тая държава. Браво на Хазарта, за смелостта, да казва нещата с истинските им имена! Това е истинския смисъл на рапа – да се казват истините в очите на политиците и властимащите тъпанари. С тенденцията с която намаляваме, като работещо население, скоро тая държава ще се превърне в държава на пенсионери и местановци.
Култово парче, което за съжаление малко хора ще го разберат. Но пък Хазарта никога не е бил комерс. Diss-овете му са насочени към специална публика с по-различно мислене от на овчата тълпа.

Ице, да си жив и здрав!

Share and Enjoy !

Shares

Kayfun Lite + Kayfun Nano Kit – в търсене на нирваната

Днес ми остана да си поиграя с няколко кита за електронни цигари, които си купих наскоро. Близо от половин година изпарявам с Kayfun v3.1 ES. Много ми харесват възможностите, които ми дава изпарителя, като настройки. Да не говорим, че парата е студена точно толкова, колкото я обичам. Само един кусур има – прекалено е голям. За това си поръчах по-малкия събрат Kayfun Lite и Kayfun Nano Body Kit (това са три адаптера, които намалят височината на почти всички Kayfun-и).
Бях си поръчал и Ni-Cr (нихром реотан) 0.32mm – идеалния размер за механични модове. Взех го Gigadrinks. Набримчих 6 намотки и започнах да си кадя. Е, голям кеф!
Получи се това симпатично нещо:
Kayfun Lite and Nano Kit
Прилагам картинки, които показват, колко е голям оригиналния Kayfun 3.1 ES:
Kayfun 3.1 ES vs Kayfun Lite + Nano Kit
Kayfun 3.1 ES vs Kayfun Lite + Nano Kit
Естествено, както всички хубави неща, не случват от първият път. Наложи са да вкарам малка модификация, защото при завиване на комина на Nano-то устройството даваше на късо. Просто комина е с много дълга резба и опираше в намотката. А аз намотката обичам да я пускам поне 1.5-2 mm над отвора за влизане на въздух в камерата. За целта взех О-пръстенчето от мундщука на оригиналния Kayfun и го сложих на комина на Nano-то. Говоря за това:
O-ring Kayfun Nano Kit
Междувременно си намерих много симпатичен малък керамичен черен мундщук.
Ceramic Shorty 510 Drip Tip
Просто заспа!
Сега се сещам, че имам и адаптер за Chi You мода, който съм ползвал, който ми позволява да ползвам батерии 18500. Следващата стъпка ще е да се сдобия с такива батерии.

Всичко, което съм използвал:
SvoeMesto Kayfun v3.1 ES Styled
Kayfun Lite Styled Rebuildable Atomizer
Kayfun Nano Body Kit
Ceramic Shorty 510 Drip Tip
Chi You Style Mechanical Mod

Share and Enjoy !

Shares