Гледане на онлайн филми с български субтитри – Kodi + 1Channel

1Channel install and add subtitles

Видео урока е ъпдейтнат до последната стабилна версия на Kodi Krypton 17.4!

От както TV Box устройствата станаха толкова популярни и се нароиха различни марки и модели SMART телевизори, става бум и на методите за прихващане на онлайн стрийминг видео от сайтове за филми. В този туториал ще се поитам да да покажа, как да си настроите Kodi, за да можете да гледате най-новите филми с български субтитри. Ще покажа и как точно се закачат добавките за субтитри за сайтовете:
http://subsunacs.net/
http://subs.sab.bz/
http://opensubtitles.org/
Ако все още нямате инсталиран Kodi, поправете тази фатална грешка. В друг мой туториал може да се види инсталацията на Kodi и закачането на добавка за БГ Телевизии.

В този урок ще използвам добавката PrimeWire / 1Channel, която позволява свързване към Custom Domain-и с филми.
Метода е валиден за всички устройства, позволяващи инсталиране на Kodi – TV Box, Android таблети и телефони, SMART телевизори, Windows PC и т.н..
Най-голяма трудност е да се намерят отключени Custom Domains. Повечето къстъм домейни напоследък искат пейтване с IP-то на устройството, през което ще гледате. Елементарно е, но е досадно, а и понякога рисково. Това се вижда във видеото по-долу, където антивирусната ми изпищя, защото сайта за сдвояване беше допуснал потенциално опасни реклами, като pop-up.

Във видеото изтеглям добавката repository.exodus-4.0.0.zip от сайта http://kodi-addons.club. Но за да се инсталират добавки от външни източници е необходими да се позволи на система да инсталира такива добавки: Settings -> System settings -> Add-ons -> Unknown sources. Слага се на on.
Kodi Krypton - unknown sources

Ето кратко видео, което показва стъпките за инсталиране и стартиране на 1Channel:

PS: PrimeWire / 1Channel не е единствената алтернатива за гледане на онлайн филми. Лично мен напоследък повече ме кефи Project Free Tv. Как се инсталира, можете да се види тук.

10 thoughts on “Гледане на онлайн филми с български субтитри – Kodi + 1Channel

 1. Ако мога да добавя:
  1.Българско хранилище за добавки: http://kodi1.github.io/
  2.От там се инсталира добавка за сайта http://subsunacs.net/
  2.1 По желание добавката за OpenSubtitles.org
  3.Остава само да се инсталира добавката AutoSubs: http://kodi.wiki/view/Add-on:AutoSubs
  Така ще можем да гледаме всякакви филми, стриймове и банани с български субтитри.

   • След като сте инсталирали http://fusion.tvaddons.ag в international папката трябва да има Bulgarian.add–ons. От там може да активирате българските добавки. А после от Install from Repos да изберете доставчика на субтитрите или дори да позлвате Search фунционалността в Add-ons

 2. Малко фийдбек – точно с 1Channel добавката AutoSubs прави проблем, който се изразява в това, че намира автоматично наличните субтитри, предлага ги в списък, НО след избор на желаните, не ги записва и дава грешка. Рапортувал съм проблема към kodi.tv team-а, като временно решение вариантите са два: или сваляме ръчно някъде на четимо от Коди място субтитрите, или изключваме AutoSubs и зареждаме пак през subtitles адоните (opensubtitles.org или subsuncas ползвам аз) но ръчно с няколко клика.

 3. Здравей,до сега не съм намирал по-полезна инф. За коди.благодарности.
  Интетесува ме мога ли да гледам диема спорт чрез коди?

  • Можеш, с добавката Fusion от гореспоменатото БГ хранилище и редовен потребител на Fusion услугата в BCC. В зависимост от основния абонамент, можеш да гледаш от 120 до 256 (в момента) канали.
   А ако не си абонат на BCC, то може да помилиш роднина, колега, комшия, да направиш регистрация с номера на неговата цифрова карта. Остава да плащаш и едни 5лв на месец 🙂

   • Здравейте,имате ли представа защо,като заредя субтитрите и ме изхвърля от коди? Аз ползвам xbmc media player! Ако не заредя субтитрите ми върви филма,но като ги заредя и направо ме изхвърля и това започна да го прави от два дни! Гледам от Phoenix,от известно време другите добавки не отговарят или са празни(без филми)! Направих настройките на 1Channel,както е показано на клипа,но пак не тръгва! От какво може да е това?

 4. Здравейте,
  Има ли вариант с Коди и някоя добавка да се гледа HBO с български субтитри.

 5. Здравейте, много полезна информация! Имам обаче въпрос като дам да търси субтитри от opensubtitles и ми излиза съобщение, че не са въведени потребителско име и парола. Някой може ли да помогне със съвет? Абсолютно начинаеща съм. И още един въпрос. Как може да се гледат торенти от замунда например?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*