Ченге скочи от рейса и обезвреди крадец – холивудски екшън по български

Тази новина ме разби! Мислех си, че такива неща могат да се видят вече само по филмите. Подобни истории ме карат да вярвам, че все още има останали човеци в тая България.

ЙОРДАН ЙОЧЕВ
16.03.2012
Полицай, работещ в МВР едва от 3 месеца, скочи от рейс и хукна да преследва въоръжен бандит, пребил и ограбил жена посред бял ден в София. След кратък спринт служителят на реда успял да настигне извършителя и да избие пистолета от ръцете му. Секунди след това дошли още 2 патрула подкрепление и задържали бандита. Задигнатата чанта с последните 20 лв. на жената є била върната.

Случката се разиграла вчера сутринта около 6,10 часа. Както обикновено, оперативният полицай Христо от Четвърто РПУ се качил на автобус номер 604 и тръгнал от квартал „Драгалевци” към управлението. Младият полицай от Русе завършил преди няколко месеца Академията на МВР и решил, че ще работи в София, но още търсел квартира. Тъй като временно живеел в „Драгалевци”, му се налагало да става доста рано, за да стигне навреме в районното. Именно този факт се оказал

решаващ за разкриването на престъплението

Малко след 6 часа рейсът спрял на спирката на бул. „България” в района на Търговската гимназия. Веднага след като се затворили вратите, полицаят видял как бандит нападнал жена, ударил я и отмъкнал чантата є.

„Спри, ограбиха жена”, викнал полицаят на шофьора, който отворил вратата на автобуса и Христо хукнал по петите на извършителя. „Стой, полиция”, извикал служителят на реда, но бандитът продължавал на тича. Викнал втори път, но в този момент грабителят се обърнал и насочил пистолет срещу полицая. Без да се изплаши, Христо се хвърлил върху заподозрения и след кратко боричкане успял да избил пистолета. През това време шофьорът на рейса, който станал свидетел на случката, се обадил на телефон 112, за да повика помощ и за броени секунди 2 патрула се озовали на мястото и задържали извършителя. Оказало се, че той е 21-годишният Христо Вълчев, който бил регистриран и осъждан за хулиганство. Младежът лъхал на алкохол. На въпроса защо го направил отговорил най-невъзмутимо:

Исках да направя нещо яко

След нападението жертвата Антоанета била откарана във Военномедицинска академия. От удара жената паднала по очи и си разбила носа в плочките. Тя имала в чантата си едва 20 лева, които били и всичките є пари до заплата. Обикновено при подобни случаи парите също се вземали от разследващите като доказателство по случая, но жената написала молба до прокурора да є ги върнат, защото в противен случай трябвала да взема назаем.

„Нашият служител е действал повече като гражданин, а не като полицай. Той не е имал белезници в себе си, бил е цивилен и дори си е оставил раницата с лаптопа в автобуса, преди да тръгне да гони заподозрения”, коментираха вчера от столичното Четвърто районно.

Новината е публикувана тук:
Ченге скочи от рейса и обезвреди крадец

Share and Enjoy !

Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*