PoetryHaxor – програма за търсене на рими

Написах простичка програма за търсене на рими. Демек програма за поезия. Мислех си да го напасна по срички (имаше една тема в DBG като идея), но стигнах до извода, че няма прекалено много думи, които да съвпадат по срички, за да хвърля ресурси в тая насока.
Писах го на C++, пак с опреснителна цел, както и други проекти напоследък. Макар, че като погледна кода леко ме хваща сТрам :). Прилагам проекта със сорса и ако някой има желание, може да си го прекомпилира и оптимизира (минимум :)). Речника е отделен от exe-то и е обикновен текстов файл с много думи. Начоплил съм го от BGOffice Помощник.
Ето линк към програмката, “мечта” на всички поети :): PoetryHaxor_1.0
PoetryHaxor - програма за търсене на рими
Речника е доста сериозен, а програмката не е особено оптимизирана. В тоя смисъл, за да работи по-бързичко се иска по-съвременна машина, но мисля, че и на 1GHz с 1Gb ще върви що-годе с забавяне при търсенето 3-4 секунди.

Пренаписах програмата (на perl) за linux – PoetryHaxor for Linux.
PS: Благодарение на bvbfan от форума на linux-bg.org пренаписах програмата, като кеширах речника в паметта. Към момента не отчитам подобряване на бързодействието, но ще си мисля още по въпроса. Ето и версия 0.2 на програмата: PoetryHaxor-v.02

Написах нова версия на програмата – PoetryHaxor 3.0. Тази версия е писана на C# и изисква .Net фреймуърк. Речника е обогатен с двойно повече думи и търсенето на думи става за по-малко от секунда. Изстегляне: PoetryHaxor-v.03.

Share and Enjoy !

Shares

4 thoughts on “PoetryHaxor – програма за търсене на рими

 1. ….И нека някой тихо се разплаче.
  Да плува твоя глас в тъмнината.
  Мелодията страстна да се скъса
  и да не пита никой за цената
  на песента –
  мъчителна и късна.
  Такава песен трудно се изпява.

 2. Добрият поет (да не кажа “талантливият” или още по-силното “гениалният”) може да се справят съвсем лесно с римите и без програма. Още повече, че има и съставни рими, които се състоят от повече от една думи, но също може да се употребят много успешно. Все пак, поне за начинаещите, е хубаво да има нещо такова. Браво за труда!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*